Лектори

 

Имаме удоволствието да Ви поканим на първия международен LOGYK конгрес, състоящ се в един от най-красивите черноморски градове - Варна.

доц. д-р Илия Русо

Гърция


 

прочетете повече...

Д-р Илия Русо получава бакалавърската си степен по стоматология (доктор по стоматология) от National and Kapodistrian University of Athens, Атина, Гърция. Получава сертификат по Протезиране от магистърската програма на Temple University, Филаделфия, САЩ. Д-р Русо продължава своето образование и получава сертификат по Орофациална болка от University of Kentucky, Лексингтън, САЩ. През 2004 г. тя получава докторската си степен от National and Kapodistrian University of Athens, Атина, Гърция. След своето професионално обучение, д-р Русо създава частна практика в Атина, която се ограничава до протезиране и лечение на орофациална болка. Тя е доцент в департамента по протезиране, Училище по стоматология, Атински университет, Гърция. Д-р Русо е активен член на много професионални дружества. Членува като професионалист в Европейската академия по краниомандибуларни нарушения (European academy of Craniomandibular Disorders (EACD), Международния колеж по стоматология (International College of Dentistry (ICD), Европейското дружество по протезиране (European Prosthodontics Society (EPA), Европейското дружество по осеоинтеграция (European Osseointegration Society). Д-р Русо изнася лекции както на национално, така и на международно равнище. Нейните области на специализация са орофациална болка и темпоромандибуларни нарушения, оклузии и оклузални несъответствия.
 

д-р Карим Аклех

Гърция


 

прочетете повече...

Д-р Карим Аклех е сертифициран ортодонт; през 1985 г. завършва Cluj Napoca University, Румъния, а през 1999 г. завършва следдипломна квалификация по ортодонтия в Департамента по ортодонтия на Tel Aviv University, Училище по дентална медицина, Израел, където получава диплома за специализация по ортодонтия. Също така провежда изследователски проект относно връзката между костното ремоделиране и възпалителните фактори в Училището по дентална медицина към Harvard University. След дипломирането си, той практикува в двата си частни кабинета в Атина, Гърция, и също е сътрудник към два други кабинета в Никозия, Кипър и Рига, Латвия. Цялата му практика е ограничена до техника за пасивно самолигиране в комбинация с временни устройства за закрепване. Д-р Аклех е изнасял лекции по целия свят относно пасивното самолигиране и е обучавал други ортодонти, които да се възползват от тази техника. Но последната му лекторска дейност е концентрирана върху използването на временни устройства за закрепване във всекидневната ортодонтска практика. Той е изнасял лекции по тази тема както в САЩ, така и в Европа и Близкия Изток. В своите лекции той набляга върху начина на комбиниране на ортодонското лечение с мини винтове за постигане на отлични резултати с минимално съдействие от страна на пациентите. Д-р Аклех е член на Американската асоциация по ортодонтия (American Association of Orthodontics), както и на Световната асоциация по ортодонтия (World Association of Orthodontics); също така е член на гръцката и кипърската ортодонтски асоцииации. През 2018 г. той става член на Международния клуб на стоматолозите (International Club of Dentists (ICD). Неговите курсове комбинират теорията за ортодонтските мини винтове и тяхното използване за корекция на оклузални проблеми, както при пациенти с ортодонтски проблеми, така и при пациенти, които трябва да бъдат подготвени за лечение посредством протезиране. Той също така участва в курсове като демонстрира стъпка по стъпка OBS (OrthoBoneScrews) техниката на Крис Чанг (Chris Chang) за поставяне на мини винтове в екстра радикуларната област. Демонстрациите се извършват както върху черепи на животни, така и върху реални пациенти на по-късен етап, за да е сигурно, че всички участници са добили увереност при използването на екстра радикуларната техника.
 

доц. д-р Георги Томов, д.м.

България


 

прочетете повече...

Доц. Георги Томов притежава специалност по „Оперативно зъболечение и ендодонтия“ от 2008 г. През 2009 г. защитава докторска дисертация и придобива научна степен „Доктор“. През 2012г. е избран за редовен доцент и ръководител на секция „Орална Патология“ към катедра „Пародонтология и ЗОЛ“ на ФДМ, Медицински Университет - Пловдив. Директор е на Центъра по лазерна дентална медицина към ФДМ – Пловдив. Научните и клинични интереси на доц. Томов са в областта на ендодонтията, оралната патология и пародонтологията. Автор е на над 40 пълнотекстови публикации, цитиран е многократно в български и международни научни списания. Водещ изследовател в два научно-изследователски проекта, съавтор е на две монография и три учебника. Гост – лектор в редица чужди университети: Rey Juan Carlos (Испания), Hadassah (Израел), Sapienza (Италия), Showa (Япония) и др. Член на международни научни организации: IAOP, ISLD, IAP. От 2015 г. е председател на Българско Дентално Лазерно Общество. Клиничен консултант на W&H (Австрия), Light Instruments (Израел) и Lite Medics (Италия).
 

д-р Неделчо Ситнов

България


 

прочетете повече...

Образование и квалификации 2014 г. - 2016г. Медицински Университет гр. София, Стоматология - “Център за дентална имплантология”. Сертификат за имплантология - 5 цикъла “Ортопедични принципи в денталната имплантология и Основи на имплантологията - хирургични процедури 2014г. - 2015г. Медицински Университет гр. Варна, Стоматология - . Сертификат за дентална имплантология - 5 цикъла по Дентална имплантология 2009 г. - Военномедицинска академия (ВМА) - Рентгенология Сертификат за Рентгенология 1996 г. - 2001г. Медицински Университет гр. Пловдив, Стоматология Диплома: Магистърска степен, Магистър по “Обща дентална медицина” 1989 г. - 1995г. Езикова гимназия “Бертолт Брехт” с профил английски език, гр. Пазарджик Професионален опит 2013г. - днес Клиника “Сити Дент” Собственик на клиниката, основни задължения - имплантология, изготвяне на 3D планове за поставяне на импланти и принтиране на хирургични водачи с 3D принтер. Клиниката е оборудвана с 3D скенер и 3D принтер. 2008г. - 2013г.“Дентисимо”ООД, Дентална клиника с четири стоматологични кабинета. Общопрактикуващ стоматолог 2004г. - 2008г.“Д-р Ситнов”ЕООД
 

д-р Дамян Енчев

България


 

прочетете повече...

Д-р Дамян Енчев завършва Факултет по Дентална Медицина към Медицински Университет - София през 2011 година. От тогава посещава множество курсове в България и чужбина за повишаване на професионалната си квалификация. Д-р Енчев е редовен член на Български Зъболекарски Съюз (БЗС), зам.-председател на Районна Колегия на БЗС - гр. Шумен, редовен член на Дентално Лазерно Общество - България, редовен член на World Society of Interdisciplinary Aesthetic and Anti-Aging Medicine (WOSIAM), съорганизатор на Национален Форум по Дентална Медицина "Мадарски Конник", лектор и организатор на множество курсове за повишаване квалификацията на лекари по дентална медицина от България и чужбина. През 2015 година д-р Дамян Енчев успешно завършва академията Pinhole Academy в Алхамбра (Лос Анжелис, САЩ), където се провежда теоретична подготовка и практическо обучение за прилагане на една от най-революционните техники за направлявана тъканна регенерация. Master clinical trainer на канадската компания CLARONAV и динамичната навигация за дентална имплантология NAVIDENT, лектор на компанията за микроскопи SEMORR.